×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/08/24 - 13:59
  • بازدید : 72
  • تعداد بازدید : 72
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی

  نشست پایش مصوبات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با محوریت سند بهبود کیفیت آب شرب و پیوست سلامت

  به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای پایش مصوبات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در تهدید کننده های محیطی سلامت، نشست مشترکی با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه ای استان تهران، سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران و گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه در تاریخ 22/8/1401 در سالن جلسات دبیرخانه ساغ دانشگاه برگزار گردید.

نشست پایش مصوبات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با محوریت سند بهبود کیفیت آب شرب و پیوست سلامت

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای پایش مصوبات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در تهدید کننده‌های محیطی سلامت، نشست مشترکی با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه‌ای استان تهران، سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران و گروه سلامت محیط معاونت امور‌بهداشتی دانشگاه و در تاریخ 22/8/1401 در سالن جلسات دبیرخانه ساغ دانشگاه برگزار گردید.

 با عنایت به ماموریت دبیرخانه‌های ساغ در پایش استقرار مصوبات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، جلسات مرتبط با اعضای بخشی و فرابخشی مرتبط و ذینفع به طور مستمر برگزار می‌گردد.

طی این نشست، ابتدا پیشرفت مصوبات نهمین جلسه شورایعالی مبنی بر راهبردهای هدف 13 سند ملی بهبود کیفیت آب شرب در استان تهران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. طبق سند پیشگفت، سه راهبرد 1- تعیین اثرات تغییرات آب و هوا بر منابع آب شرب و پیش بینی تغییرات کیفیت آب، 2- تدوین اولویت‌ها و ارائه راهکارهای مناسب جهت مقابله با اثرات آب و هوا بر منابع آب شرب و 3- پایش اثرات تغییرات آب و هوا بر کیفیت آب شرب توسط مجریان تعیین شده یعنی سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو می‌بایست انجام می‌شده است. بر اساس گزارش جناب آقای دکتر اسلامیزاده، مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان تهران در سال 97 مطالعه‌ای با هدف بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر موازنه کربن از سد تا نقطه مصرف در حوضه آبریز جاجرود انجام شده است که نتایج آن می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. همچنین شرکت آب منطقه‌ای در مورد تعیین تغییرات رژیم بارش، تغییرات درجه حرارت و تغییرات پراکنش بارندگی بعنوان پارامترهایی که از تغییرات اقلیم تاثیر می‌پذیرند، اقداماتی انجام می‌دهد. طبق نظر ایشان ثابت بودن یا نبودن سایر عوامل تاثیر‌گذار در کیفیت منابع آب حین بررسی اثر تغییرات اقلیم بسیار مهم است. ایشان در ادامه به شرح روند تغییرات اقلیم در منابع آب استان تهران پرداخت و در انتها پیشنهاد داد نسبت به تعیین اثرات تغییر اقلیم و در ادامه تا حد امکان برنامه‌ریزی جهت جلوگیری از تاثیر این روند در تخریب حوضه آبریز لار به عنوان یک سرمایه ملی طبیعی پرداخته شود.

در ادامه خانم مهندس وجیهی به شرح اقداماتی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود پرداخت و اعلام آمادگی کرد در خصوص پیشنهاد مطرح شده همکاری لازم از سوی سازمان مربوطه انجام خواهد شد.

نیتی، کارشناس سیاست‌گذاری سلامت دبیرخانه ساغ دانشگاه ضمن ابراز امیدواری از نتایج نشست برگزار شده، پیشنهاد داد تغییرات اقلیم در حوضه‌های آبریز تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی به عنوان ریسک جدید در برنامه ایمنی آب استان تهران تعیین و مراحل بعدی کار در دستور کار قرار گیرد. وی همچنین انجام پروژه‌های مدلسازی در تعیین اثرات تغییرات اقلیم بر منابع آب را مفید دانست که مورد توجه اعضای نشست قرار گرفت.

همچنین پیشنهاد گردید انجام بازدید میدانی از حوضه آبریز لار با حضور اعضای این کارگروه مشترک در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه طبق دستور جلسه به بحث و بررسی پیرامون چالش‌های پیش رو در اجرای بند 4 مصوبات جلسه دوازدهم شورایعالی سلامت و امنیت غذایی پرداخته شد. بر اساس این مصوبه " استاندارد‌های ملی پیوست سلامت برای طرح‌های بزرگ توسعه مطرح و با استناد به بند ب ماده 32 قانون برنامه پنجم توسعه، با کلیات آن موافقت گردید و مقرر شد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نسبت به ابلاغ آن اقدام نمایند."

مجموعه استانداردهای ملی پیوست سلامت در سال 1392 به کلیه دستگاه‌های اجرایی توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده است.

 بر اساس اظهارات سرکار خانم مهندس سروش‌زاده کارشناس گروه سلامت محیط و مسئول برنامه پیوست سلامت معاونت بهداشت : متاسفانه سازمان برنامه و بودجه استان، پاسخگویی مناسبی در خصوص اعلام پروژه‌های مشمول پیوست سلامت ندارد که پیشنهاد می‌گردد این موضوع از طریق شورایعالی یا دبیرخانه کارگروه ارزیابی مطالعات پیوست سلامت مستقر در مرکز سلامت محیط و کار پیگیری گردد.

در پایان مصوب گردید پیگیری عدم پاسخ از سوی ارگان مربوطه توسط دبیرخانه ساغ دانشگاه انجام پذیرد و نتایج نشست برگزار شده و مشکلات و چالش‌های پیش رو در اجرای این مصوبات به شورایعالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت منعکس گردد.

 

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 122800
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست